Kveldsstemning på overnattingstur ved et vann - Oslomarka - Fantastiske marka

10 tips til villmarksturer med barn i Oslomarka

Du trenger ikke dra så langt for å gi barna en følelse av å være på skikkelig villmarkstur. Og det er alltid en fordel å ikke gjøre det så komplisert. For det viktigste på en villmarkstur er vel egentlig å overnatte i telt eller hengekøye, spise mat som er laget på primus eller bål og kanskje legge seg litt sent!

Det er mange fine steder du kan dra på overnattingstur med barn, men her er 10 tips til steder som kan passe for barn i ulike aldre med lite eller mye erfaring med overnatting ute. Og så behøver du selvfølgelig ikke barn for å ta turen til disse turmålene!

Ta turen til en av DNTs markahytter: 7 tips til hyttetur med barn i Oslomarka
Dra på hengekøyetur: 10 supre hengekøyeturer med utsikt i Oslomarka

Planlegg turen: 10 tips til turplanlegging for ferskinger

Bloggeren Markaglede har mange gode råd til deg som vil prøve overnattingstur med barn for første gang!

1. Aurevann (Lillomarka)

Aurevann er et ganske stort, lite vann i hjertet av Lillomarka. Aurevann er et flott turmål uansett årstid, men det er vel ingenting som slår en hengekøyetur en lys vår- eller sommerkveld med bading og grilling på bålplassen. Og rett opp i hengekøya når det er blitt akkurat passe sent. Det er flere fine plasser på oddene i sørenden av vannet, og det også her du finner den tilrettelagte bålplassen. Herfra kan du ligge og nyte utsikten over flotte Aurevann og skogen som henger tett over vannspeilet. Vannet ligger i underkant av 1,5 kilometer fra populære Steinbruvann, men her inne er det vesentlig mindre folk.

  • Nydelig vann og plass
  • Utmerket til bading og vannlek
  • Fine fiskemuligheter – husk fiskekort!

Her kan du kjøpe fiskekort til Østernvann. Barn og ungdom under 18 år fisker gratis.

Slik kommer du deg dit: Det er ikke blåmerket sti inn hit, så du må følge rødmerket skiløype som går inn fra Steinbruvann eller Breisjøen. Fra Steinbruvann er det en godt synlig sti i lettkupert skogsterreng, rundt 1,5 kilometer. Du kan også gå inn på rødmerket skiløype noen hundre meter sør for Lilloseter, på godt synlig sti i lettkupert terreng. Pass på at det her er bratt ned det siste stykket til vannet. Nærmeste bussholdeplass til Steinbruvann er Hagelundveien på linje 62 og Grorud T på linje 31. T-banestasjonen på Grorud ligger også i gangavstand fra vannet. Fra bussholdeplass eller T-bane følger du Bergensveien helt til du kommer til kryss hvor veien fortsetter som Hukenveien mot venstre, og det går en vei bratt oppover mot høyre. Følg veien oppover mot høyre til du kommer til parkeringsplassen ved Badedammen. Fortsett videre innover og opp til venstre for Steinbruvannet. Derfra på grusvei frem til rødmerket skiløype skiltet mot Lilloseter.

Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Aurevann - Oslomarka - Lillomarka - Fantastiske marka
Aurevann i Lillomarka. Sorte prikker viser plasser egnet for telt og hengekøye. Vær oppmerksom på at alle plasser ikke egnet for begge. Kartutsnitt er hentet fra Norgeskart.no.

2. Storøyungen (Romeriksåsene)

Storøyungen er et ganske stort vann på Romeriksåsene. Her inne kan du virkelig få følelsen av å være på villmarkstur. De beste teltplassene og hengekøyeplassene ligger langs østsiden av vannet, de fleste i den nordlige halvdelen. Noen leirplasser ligger tett opp til grusveien og er dermed velegnet for turer med de minste barna. Det er absolutt anbefalt å ta med kano eller kajakk til Storøyungen. Det er flere øyer på vannet med teltplasser, og du vil også lettere kunne bruke teltplassene og hengekøyeplassene som finnes på vestsiden av vannet. Vestsiden er svært våt og myrlendt, så det anbefales ikke å ta turen til disse plassene til fots. Storøyungen er et fint fiskevann, så husk å kjøpe fiskekort og ta med fiskeutstyret. Fisking er moro for både liten og stor!

  • Stort vann
  • Mange plasser til telt og hengekøye
  • Flott til padling i kajakk eller kano
  • Fine fiskemuligheter (husk fiskekort!)

Les mer om fiskekort for Romeriksåsene her. 

Slik kommer du deg dit: Storøyungen er lettest tilgjengelig med bil, og du kan kjøre helt inn til vannet. Det er ca. 9 kilometer inn fra krysset Åsvegen og Øyungsvegen på Eltonåsen i Nannestad. Grusveien opp går i lette til moderate stigninger hele veien. Bussholdeplassen Holter Sag ligger rett ved innkjøringen til Øyungsvegen. Buss og sykkel kan fint kombineres.

Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Storøyungen - Oslomarka - Romeriksåsene - Fantastiske marka.png
Storøyungen på Romeriksåsene. Sorte prikker viser plasser egnet for telt og hengekøye. Vær oppmerksom på at alle plasser ikke egnet for begge. Kartutsnitt er hentet fra Norgeskart.no.

3. Gapahuken ved Burudvann (Bærumsmarka)

Høyt oppe i åsen over Burudvann ligger gapahuken som Lions Bærum har satt opp til glede for turgåere i dette området. Og hvilken flott gapahuk dette er! Det er god plass på benken langs veggene, med et romslig gulv som fint kan brukes til overnatting. Utsikten er i tillegg førsteklasses. Her ser du rett over Kirkebykollen til Haugsåsen og Trulskollen på den andre siden av Lommedalen. Sørover ser du over den skogkledte Eineåsen mot Ramsås som ligger litt i skjul, men både Skaugumsåsen og skianlegget på Vardåsen er god synlig langs Oslofjorden. Fra utfartsparkeringen ved Burudvann er det i overkant av 2,5 kilometer opp til gapahuken, en tur som også går fint for de eldste barnehagebarna bare man tar tiden til hjelp.

Finn kart hvor gapahuken er markert – og les om flere gapahuker i Oslomarka!

  • Spennende med gapahuk
  • Lett tilgjengelig turmål
  • Utmerket til nærturer
  • Flott utsikt

Slik kommer du deg dit: Gapahuken kan kombineres med en rekke fine turer i Bærumsmarka, her er det bare fantasien som setter grenser. Starter du ved Tobonn går du over Beksliåsen forbi Vensåsseter til Tjæregrashøgda, og derfra ned til Gapahuken. Eller du kan starte ved Skytterkollen og gå opp Skuta til Brunkollen og ta blåmerket sti via Haslumseter kapell til gapahuken. Kortest vei er det fra utfartsparkeringen ved Burudvann. Her følger du blåmerket sti østover mot Øyervann, og tar til venstre i første stikryss retning Tjæregrashøgda. Stien går i slak til moderat stigning hele veien, men både med noen korte, bratte partier og noen flate, lettere partier. Nærmeste bussholdeplass til Burudvann, er Burudveien som ligger rundt 1 kilometer fra utfartsparkeringen ved Burudvann. Det er rundt 3 kilometer fra utfartsparkeringen og turen opp tar omtrent 45 minutter i normalt, rolig tempo.

4. Store Sandungen (Vestmarka)

Store Sandungen er en friluftslivsperle i hjertet av Vestmarka. Her er det mye å finne på for de som tar turen inn hit. Det er flere plasser rundt vannet som er fine til overnattingsturer i telt eller hengekøye. Særlig er gressflatene i nord flotte, ulempen er at de ofte dessverre skites ned av sauer og storfe om sommeren! En jobb for kommunen i samarbeid med grunneier å gjerde inn dette området om sommeren kanskje? Eikestøa som er en tange på østsiden av vannet, er også en fin plass for overnatting. Alle plassene er selvfølgelig utmerket til bading og vannlek hvis det er varmt. Og når badetemperaturen kanskje ikke er så fristende om våren og høsten, kan badetøy byttes ut med fiskestenger. Store Sandungen skal nemlig være et godt fiskevann, som kultiveres av Asker Jeger- og Fiskeforening. Vi skal selvfølgelig heller ikke glemme at Store Sandungen er et fint turmål for lange eller korte dagsturer på blåmerkede stier.

  • Stort vann
  • Flott til bading og vannlek
  • Fine fiskemuligheter – husk fiskekort!

Slik kommer du deg dit: En stor fordel med Store Sandungen er at det ligger relativt lett tilgjengelig fra flere utfartssteder i Vestmarka. Fra parkeringen ved Solli gård er det rundt 3 kilometer inn på grusvei og trillesti for sykkel, mens det fra Franskleiv / Vestmarksetra er i overkant av 5 kilometer på grusvei helt inn. Sitter barna i vogn anbefales det å sykle inn fra Franskleiv / Vestmarksetra. Dette er også det beste utgangspunktet dersom du reiser kollektivt. Nærmeste bussholdeplass er Kattås, ca. 1,3 kilometer fra utfartsparkeringen.

Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser ved Store Sandungen i Vestmarka - Oslomarka - Fantastiske marka
Store Sandungen i Vestmarka. Sorte prikker viser leirplasser, teltplasser, hengekøyeplasser. Vær oppmerksom på at ikke alle plassene egner seg for telt eller hengekøye. Kartutsnitt er hentet fra Norgeskart.no.

5. Losbyvassdraget (Østmarka)

Nedre Losbyvassdraget er en av mine favoritter i Østmarka. Jeg har til og med kalt det er padleeldorado! Her har du 4 vann etter hverandre som perler på en snor; Mønevann, Fløyta, Geitsjøen og Røyrivannet. Avstandene er likevel korte, som gjør det overkommelig for en overnattingstur i helga både med og uten barn. Samtidig har den nedre dele av Losbyvassdraget flere særegne og spennende steder du kan oppleve mens du glir sakte over vannene. Her kan du padle langs flytemyr nord i Mønevannet eller inn i den inneklemte Geitsjøen. Du kan gli rolig over de store, åpne vannflatene på Mønevannet og Fløyta, og gjennom smalet inn mot Røyrivann som kalles Knurra. Over alt er det mulighet for bading, fisking og å slappe av i hengekøye eller med telt. Har du ikke egen kano? Da kan du leie kano på Losby besøksgård.

Mer informasjon om leie av kano finner du her.

Finn oversikt over leirplasser og les mer om padling i Losbyvassdraget: Losbyvassdraget: Et padleeldorado i Østmarka.

  • Kan reise med kollektivtransport hit
  • Flere sammenhengende vann
  • Fint til overnatting med mange teltplasser
  • Utmerket til bading
  • Fine fiskemuligheter (husk fiskekort!)

Slik kommer du deg dit: Det er en fin og stor utfartsparkering langs Losbyveien rett før Losby besøksgård. Fortsett videre langs Losbyveien til Losby besøksgård. Derfra videre på grusvei i ca. 1,5 kilometer til badeplassen ved Mønevannet. Nærmeste bussholdeplass er Nordliveien rett ved utfartsparkeringen på Sørlihavna, rundt 4 kilometer fra Losby besøksgård. Fra bussholdeplassen ved utfartsparkeringen går du sørover på lysløype og følger skilting mot Losby. Grusveien er god og relativt flat helt frem til Losby.

To kanoer på vei inn i Mønevannet i Losbyvassdraget - Oslomarka - Østmarka - Fantastiske marka
To kanoer på vei inn i Mønevannet i Losbyvassdraget.

6. Østernvann (Bærumsmarka)

Østernvann er et populært vann i Bærumsmarka, bare en kort sykkeltur eller spasertur Bogstadvannet. Her er det alltid mange mennesker når været er fint både vår, sommer og høst. Det er flere gode teltplasser og hengekøyeplasser rundt hele vannet, men det er som regel flest mennesker i de østlige delene av vannet. I nordøst er det en kjempefin, stor åpen plass langs grusveien som passer utmerket til telting med de aller minste. Også i sør, på begge sidene av demningen er det store, fine plasser i skogen som er godt egnet både til telt og hengekøyer. Det går tydelige stier langs hele vannet, så det er lett å komme seg frem også til de plassene som ligger lengst bort fra grusveien og demningene. Disse plassene passer nok likevel best for barna rundt skolealder. Østernvann er et veldig hyggelig, naturskjønt vann som er lett tilgjengelig med både bil og kollektivtransport.

  • Lett tilgjengelig, også med trillevogn
  • Utmerket til bading
  • Fine fiskemuligheter – husk fiskekort!

Her kan du kjøpe fiskekort til Østernvann. Barn og ungdom under 18 år fisker gratis.

Slik kommer du deg dit: Nærmeste startpunkt er den store utfartsparkeringen i Østernvannveien, rett ved avkjøringen til Dælimosen og videre innover til Skytterkollen. Parkeringsplassen ligger til høyre i svingen. Herfra er det rundt 1 kilometer på fin grusvei i slak motbakke opp til demningen i sør. Alle teltplassene er lett tilgjengelig herfra. Det går også grusvei til Fossum P ved Fossum idrettspark og Bogstadvannet. Turen opp er på ca. 2,5 kilometer og passer fint for eksempel til en sykkeltur. Nærmeste bussholdeplasser til Fossum P er Fossumbanen og Fossum på linje 235. Nærmeste bussholdeplass til Østernvannsveien P er Jøssingveien på linje 235.

Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Østernvann - Oslomarka - Bærumsmarka - Fantastiske marka.png
Østernvann i Bærumsmarka. Sorte prikker viser plasser egnet for telt og hengekøye. Vær oppmerksom på at alle plasser ikke egnet for begge. Kartutsnitt er hentet fra Norgeskart.no.

7. Gapahuken ved Gjerdrumsgjermenningen (Romeriksåsene)

Gjerdrumsgjermenningen er et populært vann for overnattingsturer i den sørlige delen av Romeriksåsene. I den sørlige enden av vannet er det flere fine teltplasser og hengekøyeplasser som passer fint for overnatting eller dagsturer. Her har Gjerdrum jeger- og fiskeforening også satt opp to gapahuker, hvor den ene ligger fint til ved bredden av vannet. Gapahuken har to brede, lange brisker og en i kortenden, slik at det normalt kan være plass til 2 voksne og 1 barn. Det er en liten bålplass på utsiden. Fra gapahuken har du nydelig utsikt over dette flotte vannet, og det anbefales sterkt å ta med fiskekort og fiskestang. Gjerdrumsgjermenningen har både abbor og ørret, så her er det bare å prøve fiskelykken. Tur til Gjerdrumsgjermenningen passer for barn i alle aldre.

Finn kart hvor gapahuken er markert – og les om flere gapahuker i Oslomarka!

  • Spennende med gapahuk
  • Stort og idyllisk vann
  • Flere plasser til hengekøye eller telt
  • Fine fiskemuligheter (husk fiskekort!)

Slik kommer du deg dit: Du kan gå på blåmerkede stier til Gjerdrumsgjermenningen både fra Glittre på Nittedal-siden og fra Harasletta og Bekkeberget på Gjerdrum-siden. Fra utfartsparkeringen i Glittreveien følger du blåmerket sti retning Årstadvangen. Den brede, tydelige stien går i moderat stinging de første 2,5 kilometerne før det flater ut og fortsetter i normalt kupert skogsterreng mot Kirkebygjermenningen. Gå over kloppen og brua ved smalet mellom de to gjermenningsvannene, og fortsett videre sørover. Etter rundt 1 kilometer kommer du til en bro rett nedenfor demningen på Gjerdrumsgjermenningen. Etter denne tar du til venstre og følger en va de mange stiene mot den østligste odden. Nærmeste bussholdeplass er Klokkertoppen. Fra Gamleveien fortsetter du et kort stykke opp Glittreveien til utfartsparkeringen. Fra Gjerdrum-siden er det raskeste å starte ved utfartsparkeringen på Kokstadvangen på Allmenningsveien. Herfra kan du gå nordover på skogsbilvei nesten helt frem til vannet, eller du kan følge den flotte blåmerkede stien langs Gjermåa. Det er rundt 4 kilometer fra Kokstadvangen til vannet. Nærmeste bussholdeplass er Veståsen skole langs Fv427 Fjellvegen. Blåmerket sti starter på grusveien rett bak skolen, som går i retning Lysdammen. Herfra er det rundt 7 kilometer opp til Gjerdrumsgjermenningen.

Gapahuken sør i Gjerdrumsgjermenningen - Oslomarka - Romeriksåsene - Fantastiske marka
Gapahuken ligger i sørenden av Gjerdrumsgjermenningen. Her ligger også flere andre gode teltplasser og hengekøyeplasser.

8. Storflåtan (Krokskogen)

Storflåtan er et stort og flott vann på Krokskogen, i nærheten av Åsa på Ringerike. Dette er et skikkelig «kanovann», hvor kanoen virkelig kan «strekke på beina» over den store, åpne vannflaten. Dette merker du så for du kommer ut av Vassendvika i vest, og du skjønner at det ikke er for ingenting at vannet kalles Storflåtan. Her er det mange fine teltplasser og hengekøyeplasser rundt vannet som passer utmerket for overnatting eller for dagsturer. Kanskje spesielt populære er plassene lengst mot vest i retning Damtjern. Har du med kano er det også flere fine overnattingsplasser på tangene øst i vannet. At vannet er så populært, skyldes nok også at det er ganske lett tilgjengelig med grusveien som går hele veien fra utfartsparkeringen ved Damtjern til Storflåtan. Dermed er også dette er turmål som passer for barn i alle aldre.

  • Stort, flott vann
  • Utmerket til bading og vannlek
  • Flott til padling i kano
  • Fine fiskemuligheter – husk fiskekort!

Her kan du kjøpe fiskekort til Storflåtan. Barn og ungdom under 18 år fisker gratis.

Slik kommer du deg dit: Storflåtan er lett tilgjengelig fra utfartsparkeringen ved Damtjern. Det er avgiftsbelagt parkering helt nede ved vannet, og gratis parkering et kort stykke før du kommer til vannet. Fra Damtjern er det god og relativt flat grusvei helt frem til Storflåtan, avstanden er rundt 2,5 kilometer. Nærmeste bussholdeplass er Åsa, rett ved krysset Åsaveien / Stubdalsveien. Utfartsparkeringen ligger i enden av Stubdalsveien, rundt 5 kilometer i moderat motbakke fra bussholdeplassen.

Teltplasser hengekøyeplasser leirplasser på Storflåtan - Oslomarka - Krokskogen - Fantastiske marka
Sorte prikker viser hengekøyeplasser og teltplasser. Vær oppmerksom på at noen leirplasser passer best til telt eller hengekøye. Røde firkanter viser gode steder for å komme inn og ut av vannet med kano. Kartutsnitt er hentet fra Norgeskart.no.

9. Øyungskollen (Nordmarka)

Det er vanskelig å unngå å legge merke til Øyungskollen når du er på tur ved Øyungsdammen. Kollen reiser seg steilt over deg, og trærne klamrer seg fast til fjellskrentene mot toppen. Øyungskollen er et godt brukt og sjarmerende utsiktspunkt. Øyungen og Øyungsdammen ligger rett under deg og på andre siden løfter Stutehaugen seg. Denne åsen som for øvrig gjemmer flotte Fagervannet. Det er flere store og små utsiktspunkt langs toppen av Øyungskollen, noen av dem passer best med hengekøye og andre er store nok for telt. Øyungskollen er et fint og spennende turmål med de yngre skolebarna, uansett om du overnatter i telt eller hengekøye. Ut over høsten er det fint å sitte her med et lite bål mens man nyter utsikten og fargene i skogen. Det er godt med plass på toppen, men likevel ikke ubegrenset, og vestsiden av kollen går brått over i stupbratte fjellsider. Øyungskollen anbefales derfor ikke til turer med mindre barn.

Her finner du kart og turbeskrivelse på UT.no: Utsiktstur til Øyungskollen i Nordmarka

  • Spennende med topptur
  • Passer fint for overnatting i hengekøye
  • God utsikt
  • Ikke langt til parkering eller bussholdeplass

Slik kommer du deg dit: det beste startstedet er fra parkeringsplassen på Skar i Maridalen. Dit kommer du enten med bil, eller med buss Linje 51 Maridalen. Fra bussholdeplassen krysser du parkeringsplassen mot øst, dvs. på andre siden av bussen når du går av. I enden står det en skiltpost hvor det starter en blåmerket sti til Øyungsdammen. Følg stien ned en kort bakke til grusvei, og ta til venstre på grusveien. Etter et kort stykke kommer du til en bro og deretter tar du igjen mot venstre og forbi en bom. Du er nå inne på grusveien som går helt opp til Øyungen. Ca. 500 meter før du kommer til demningen ser du en umerket sti inn i skogen til høyre. Stien er markert med en diskret plassert «varde» av småsteiner, og det er lett å gå forbi. Kommer du til en grunnmur etter en bygning på venstre side av grusveien, har du gått for langt. Stien starter relativt flatt, før den fortsetter i lett stigning. Etter 200 meter kommer du til et skilt som markerer grensen for naturreservatet. Stien går nå i jevn motbakke og etter nye 200 meter åpner skogen seg opp og du ser Øyungen på venstre side. Stien går jevnt oppover i moderat stigning langs kanten av åsen, og du har hele veien litt utsikt mellom trærne. Skogen blir mer sparsommelig og du går ofte bare på svaberg. Etter et stykke flater det ut, før den siste bratte bakken mot toppen og de første gode utsiktspunktene. Herfra er det bare å holde seg langs kanten og finne et passende sted å sitte. Det er ca. 900 meter fra grusveien til toppen, og litt over 3 kilometer fra Skar.

Utsikten fra Øyungskollen over Øyungen - Oslomarka - Nordmarka - Fantastiske marka
Utsikten fra Øyungskollen er flott.

10. Svartoren (Østmarka)

Svartoren er et morsomt og veldig spesielt vann sørvest i Østmarka. Det er rundt 4 kilometer langt men bare noen titalls meter bredt. Så tar du med kano hit får du en opplevelse utenom det vanlige i Oslomarka. Når du padler Svartoren føles det som om du kan strekke ut armene og ta på begge breddene av vannet samtidig. Det er ikke mange vann hvor du har følelsen av å være så tett på skogen. Det er mange teltplasser og hengekøyeplasser langs vestsiden av vannet som er veldig fine overnattingsplasser, de fleste ligger i de sørlige og midtre delene av vannet nærmest parkeringsplassen og grusveien. En av fordelen med Svartoren er at det er lett tilgjengelig med kort vei til vannet fra den lille parkeringsplassen langs veien til utfartsparkeringen på Bystermåsan. Derfor passer Svartoren også godt for turer med små barn.

  • Lett tilgjengelig, også med de minste barna
  • Spesielt vann ulikt andre i Østmarka
  • Utmerket til bading og vannlek
  • Fint til padling i kano

Slik kommer du deg dit: Svartoren ligger i samme området som Mosjøen og Børtervann, men startpunktet for turen ligger langs Rausjøveien ca. en halv kilometer før du kommer til utfartsparkeringen på Bysetermåsan. Kommer du med bil, tar du av fra Fv155 ved Fjell og kjører opp Bindingsveien et kort stykke før du tar mot venstre og inn Rausjøveien. Følg veien litt over 2 kilometer og du ser en liten parkeringsplass ved siden av veien rett før en liten bro og asfaltveien går over i grusvei. Herfra går det en godt synlig og bred sti opp til demningen i sydenden av vannet. Det er ca. 30 meter i lett motbakke fra veien til demningen. Nærmeste bussholdeplass er Fjell. Kommer du nordfra, tar du undergangen over på andre siden av veien, til Bindingsveien. Kommer du sørfra går du ned gangstien til Bindingsveien, fortsett kort stykke rett frem til du kommer til snuplassen og ta til høyre inn på Rausjøveien. Deretter følger du veibeskrivelsen over.

Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Svartoren sør - Oslomarka - Østmarka - Fantastiske marka
Sørlige Svartoren. Sorte prikker viser teltplasser og hengekøyeplasser. Vær oppmerksom på at alle leirplasser ikke er like godt egnet til enten telt eller hengekøye. Rød trekant viser hvor det er lettest å få kano inn og ut av vannet. Kartutsnittet er hentet fra Norgeskart.no.
Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Svartoren midtre - Oslomarka - Østmarka - Fantastiske marka
Midtre Svartoren. Sorte prikker viser teltplasser og hengekøyeplasser. Vær oppmerksom på at alle leirplasser ikke er like godt egnet til enten telt eller hengekøye. Kartutsnittet er hentet fra Norgeskart.no.
Leirplasser teltplasser hengekøyeplasser - Svartoren nord - Oslomarka - Østmarka - Fantastiske marka
Nordlige Svartoren. Sorte prikker viser teltplasser og hengekøyeplasser. Vær oppmerksom på at alle leirplasser ikke er like godt egnet til enten telt eller hengekøye. Kartutsnittet er hentet fra Norgeskart.no.

HUSK NÅR DU SKAL PÅ TUR:

  • Husk å planlegge turen, og vær forberedt.
  • Bruk allerede etablerte telt- og hengekøyeplasser. Ikke slit unødig på naturen ved å lage nye.
  • Ta med søppel hjem. Har du tatt det med ut på tur, skal du ta det med hjem fra tur. Dette gjelder også mat.
  • Respekter fiskereglene, og kjøp fiskekort.
  • Ta hensyn til andre som er ute på tur samtidig som deg.

Gjør deg kjent med fiskereglene for Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA).

Her kan du lese mer om sporløs ferdsel: Hva er egentlig sporløs ferdsel?

2 thoughts on “10 tips til villmarksturer med barn i Oslomarka

  1. Utrolig mye nyttig informasjon og tips på bloggen din. Den brukes som oppslagsverk hver gang vi skal ut på tur i nærmiljøet. Takk for innsatsen med å lage velskrevne artikler til glede for oss som ikke kjenner marka så godt!

Leave a Reply

Discover more from Fantastiske Marka

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading